Datadart Jocky Shark 90% steel darts készlet

11.490 Ft

A Datadart Jocky széria ugyanolyan népszerű nyíl, mint mikor először legyártották a darts legendás játékosának.

Kiürítés
Cikkszám: dat-jocky-shark Kategóriák: , Címkék: , , , ,

Leírás

A Datadart egyike a régi, tradicionális darts sporteszközöket gyártó angol cégeknek. Családi vállalkozásként indult 1974-ben, Anglia északkeleti részén. Mindenüket feltették a márka és a minőségi darts nyilak népszerűsítésére. Keményen dolgoztak, hogy egész Angliában ismert és elismert legyen a Datadart név. Sok versenyzőt karoltak fel és szerződtettek le. Helyi és nemzetközi profi játékosok kerültek ki “kezeik közül”, akik mind részei a Datadart családnak. Nyilaik és kiegészítőik a hagyományos értékeket ötvözik a legmodernebb technológiával.

Datadart Jocky Shark 90% steel darts

  • 90%-os volfrám ötvözet
  • tradicionális stílus
  • keskeny kialakítás
  • hengeres test, cápafog gyűrűzéssel
  • precíziós, lézer gravírozott felület

22g – 50.40mm átmérő 6.40mm

24g – 50.50mm átmérő 6.60mm

A csomag 3db Jocky Shark testet, 3db Jocky szárat, 3db 100micronos Jocky tollat tartalmaz.

John Thomas ‘Jocky’ Wilson darts legenda

Jocky Wilson a darts sport halhatatlan legendája. Gyerekkorának nagy részét árvaházban töltötte, majd egy angol kisvárosban, Kirkcaldy-ban volt szénbányász. Darts karrierje akkor lódult meg, amikor elvesztette állását. 1979-ben elindult egy 500font összdíjazású versenyen, melyet azonnal meg is nyert. Ekkor határozta el, hogy életét a játéknak szenteli. Na meg az ivásnak. Jocky Wilson volt a darts sport James Hunt-ja, vagy a zene Jim Morrison-ja. Vele született képességű, természetéből fakadó játékos volt, melynek köszönhetően az egész világon millió rajongót szerzett magának. Kétszeres BDO világbajnok (1982, 1989), négyszeres angol bajnok és tucatnyi torna győztese. Alapító tagja volt a Professional Darts Corporation (PDC) bajnoki sorozatnak. 1995-ben egyik napról a másikra vonult vissza a profi játéktól és teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Még a hallgatását is legenda övezte. Számítógépes játékok, mozi- és és dokumentumfilmek készültek Jocky Wilson-ról, akit visszavonulása után sokan próbáltak megtalálni. A Jocky-t övező tisztelet semmit sem kopott az évek alatt, és 2012-es halálakor a darts sport legnagyobb alakjai közösen emlékeztek meg róla.

Wikipedia oldala

Az alábbi két videó minden perce hihetetlenül izgalmas és érdekes. Jocky Wilson 1982-es és 1989-es világbajnoki döntője:

Az alábbi dokumentum film egy rajongó szemén keresztül meséli el történetét, miközben Kirkcaldy-ban keresi a legenda nyomait. A film 2012 előtt készült.

Készlet, Adatok

Tömeg 22 g
Elérhetőség

Gyártó

Súly

,

Alapanyag

90% Tungsten